Allting faller på plats under jaktens arla timmar

19 juli 2021 Mikael Barani

Att vandra omkring i skog och mark i gryningsljus, det är en upplevelse som alla bör prova på. För att se och höra allt omkring en vakna till liv är en vördnadsfull upplevelse. När allt omkring en går från stillhet till full aktivitet liksom brusar det i själen, som kolsyra som bubblar upp inom en.

Det vackraste som vi har

Alltmedan gryningen övergår till morgon är vi på något sett med om en födsel – en som upprepas varje dag. Plötsligt känner vi solen värma vårt ansikte och blir frestade att ta ett dopp i den lilla insjön som vi stöter på under promenadens gång.
Det är detta som är livskvalitet och det är detta som gör att livet blir något extra – de enkla och vardagliga upplevelserna som är tillgängliga för det flesta av oss.

Att finna sin plats i naturen, att vi alla har en plats i den, är också något av ett uppvaknande för den som är med om detta. För när man upplever den briljanta enkelheten i varandet får vi också en ro utan djup här i livet. 
Insikten om att allt är precis där det ska vara, när det ska vara det, gör att pusslet liksom faller på plats.

Man inser att det finns ett evigt växelspel mellan födsel och död, att dessa två ögonblick är livets själva fundament.
Det betyder att när det rasslar till i jaktradion – https://www.bearplayshop.se/jaktradio-radiotillbehor/jaktradio/ – och du sekunder senare fäller ett byte så har du deltagit i livets kanske heligaste ritual. Den där en kropps död leder till att en, eller flera andra kroppar kan elva vidare.

När man inser detta infinner sig också en vördnad för livet i sig. För allting hänger samman och utan allt det andra som finns omkring oss blir det svårt, om inte omöjligt på sikt, att fortsätta utforska livet här på jorden.
Vakna därför upp tidigt i sommar – och låt dig svepas med i alla tings ljuvliga existens.

Fler nyheter