Dubbelhäftande tejp är ett måste för den som tycker om att pyssla

24 maj 2022 Cecilia Olsson

editorial

För den som tycker om att pyssla och alltid ha möjlighet att fixa diverse saker i bostaden så kan dubbelhäftande tejp vara en riktigt bra produkt att ha i sitt hem. Dubbelhäftande tejp fäster på bägge sidor, som man kan höra på namnet. Den används för att fästa samman två olika material och även för att hänga upp saker (då är det dock viktigt att det inte handlar om något allt för tungt eftersom tejpen ska klara av att hålla uppe vikten). Dubbelhäftande tejp är mycket populärt inom pyssel och hobby såsom scrapbooking och korttillverkning.

Syrafri tejp är bäst att använda om man inte vill riskera att skada ytan

Det är dock viktigt att använda sig av en syrafri tejp när man ska tejpa fotografier och annat känsligt material eftersom att syra kan skada fotografier och exempelvis mönstrade papper. Hos Kristinasscrapbooking.se hittar man enbart dubbelhäftande tejp som är just syrafri (även kallad fototejp).

dubbelhäftande tejp

Med denna tejp kan man skapa vackra fotoalbum eller sätta upp fotografier på skåpdörrar och dylikt, utan att det finns risk att de blir förstörda. Även då man vill rama in fotografier så kan det finnas ett behov att tejpa fast bilden för att den inte ska kunna röra sig i ramen, även då är det såklart klokt att välja syrafri dubbelhäftande tejp.

Dubbelhäftande tejp i olika storlekar och styrkor

Förutom att dubbelhäftande tejp är ett måste för den som pysslar så är det dessutom en produkt som rent allmänt är guld värd att ha i sitt hem. Till exempel är det perfekt till diverse festligheter om man tillfälligt vill tejpa upp girlanger eller ballonger som dekoration.

Hos Kristinasscrapbooking.se finns dubbelhäftande tejp med olika storlekar och styrkor. Bland annat finns där ”Powertejp” som är en mycket stark dubbelhäftande tejp som passar bra till lite tåligare papper eller där det krävs extra bra vidhäftningsförmåga. 

Fler nyheter