En tid för att uppfylla drömmar

20 maj 2020 Mikael Barani

Ibland visar sig tillfällen till att ta tag i saker på de underligaste sätt. Även om den för med sig mycket tragik så har även denna pandemi fört med sig tillfällen till förbättring i människors liv. 
Ta bara en sådan enkel sak som att många av oss sitter och arbetar hemma just nu. Flera har säkert upptäckt fördelarna med detta då det öppnar upp för en mer flexibel tillvaro. Vi har plötsligt fått mer fritid till vårt förfogande – i varje fall om vi tillhör den skaran människor som trivs med eget ansvar och faktiskt arbetar effektivare hemifrån.

Säkert finns det flera bland oss som har slutat fundera på att köpa piano och faktiskt gjort det. Att äntligen ha tid att under en liten stund sitta och lära sig spela är något som förhöjer kvaliteten på livet för många av oss. För det brukar ju vara så med nya förmågor – de öppnar upp tillvaron och låter oss utforska nya aspekter både av oss själva och livet.

Det är sådant som också gör att livet blir mer njutbart. Visst, det är bökigt att sätta sig in i nya saker – men samtidigt så får man tillbaka så otroligt mycket i det långa loppet. I detta fall är ju till exempel musik ett nytt språk. Tänk att kunna hitta ett nytt sätt att uttrycka sina tankar på. 
För att inte tala om hur det inspirerar ens barn, om man nu har sådana, till att också lära sig spela. Det är en gåva för livet att kunna hantera ett instrument. Att kunna sätta sig vid ett piano, eller ta fram en gitarr, och underhålla sig själv eller andra är en otroligt uppfyllande känsla.

Nästa steg är förstås att lära sig sjunga samtidigt som du spelar. Om så bara för ditt eget enkla nöjes skull. Ibland handlar det mer om känslan än hur det låter.

Fler nyheter