Gadgets gör livet roligare och intressantare

08 februari 2022 jonas olsson

editorial

Visst är det väldigt roligt med prylar? Framför allt när det är tekniska prylar. Som till exempel gadgets. Det är svårt att få nog med gadgets om du väl har fått känslan för det. Att samla på sig små tekniska prylar har en hög beroendeframkallande faktor. På ett positivt sätt, naturligtvis. Du önskar säkert lite att du var som Skalman och bara kunde dra fram gadget efter gadget ur ditt skal. För att göra ditt liv lite mer innehållsrikt, enklare och coolare.

Men vad är egentligen en gadget? Och vad skiljer den från vanliga prylar? Den vanligaste definitionen är den som nämnts i förbifarten i ovanstående stycke. Nämligen att det är en slags teknisk pryl, inte sällan kopplad till elektronik på något sätt. Ett vanligt exempel är smartklockan. Det är kanske en av de mer lyxigare varianterna på gadgets. Men det kan också röra sig om en askkopp eller en massageborste.

 

gadgets

Samla på dig gadgets

Huvudsaken är att det finns någon slags knorr på prylen som gör den lite mer unik än “vanliga” varianter. Det ska finnas någon typ av teknik i prylen som gör den mer användbar, mer praktisk och häftigare än konkurrenterna. Den där massageborsten som nämndes tidigare måste med andra ord ha en specifik effekt mer än att den masserar. Som till exempel att den är ihopvikbar eller kan massera av sig själv. Som sagt, det är bara ett exempel.

En sak är åtminstone säker. Och att det är att det finns enorma mängder gadgets att välja bland där ute på marknaden. Hade någon utmanat dig med att du bara fått lov att välja en enda gadget från internet hade det antagligen varit det svåraste valet du någonsin behövt göra. Vilken tur då att det egentligen inte finns några sådana begränsningar alls. Det är bara att samla på sig.

Fler nyheter