Håll hösten stången vid kolgrillens stekbord

10 augusti 2021 Mikael Barani

Även om sommaren börjar tappa sitt grepp om tillvaron så kan vi säkerligen räkna med ytterligare en omgång värme innan vi verkligen ger oss av ut i hösten.
För visst känns det som att det är lite för tidigt att redan nu börja ta fram stövlar och annat för att hantera det regn och rusk som hör just hösten till.

Förläng sommaren runt grillen

Kanske är det så att man får föregå med gott exempel och lägga upp några stekar på sitt stekbord kolgrill och bjuda över några vänner på en härlig kväll. Kanske kan det locka fram solen.
Det finns trots allt något som heter sensommar och som brukar föra med sig åtminstone ljumna vindar, om inte varma. 
Det gäller helt enkelt att ta tillvara på och njuta av det som finns.

Som tur är så behöver man ju inte heller sluta grilla bara för att sommaren är över. Faktum är att det är extremt trevligt att tända upp en eld i skogen och bara njuta av stirra in i de sprakande lågorna medan hösten allt mer marscherar in i landskapet.
Har du med dig en tarp, alltså en sorts vindskydd, kan du dessutom gardera dig mot eventuellt regn som skulle få för sig att falla just när du har tänt elden.

Just det här med att tillaga mat och äta ute i skog och mark är något som är gravt underskattat.
Det behöver heller inte vara särskilt komplicerat. Bara att packa ned lite korv och annat som man sedan tillagar över öppen eld och njuter av, antingen ensam eller i sällskap av nära och kära.
Det är nämligen något med att kanske frysa lite, få kämpa för att få igång elden och sedan vänta på att allt ska bli varmt. Det är den bästa kryddan som går att få.

Fler nyheter