Håll ogräset borta från rabatten med hjälp av snygg rabattkant i Corten

09 juni 2022 Cecilia Olsson

advertorial

Vill man ha en välskött trädgård så är det viktigt att hålla ogräs borta från rabatter, trädgårdsgångar och andra ytor på tomten. Ogräs har en förmåga att sprida sig väldigt enkelt och för att slippa rensa rabatten allt för ofta, vilket är både slitsamt och tar tid, så kan man montera en rabattkant som hjälper till att hålla ogräs borta. Förutom att rabattkanter kan underlätta trädgårdsarbetet så kan de även göra tydliga avgränsningar som får trädgården att se extra fin ut. 

Rabattkanter i Corten är ett mycket hållbart alternativ

Det finns rabattkanter i olika material som alla har sina fördelar, men något av det mest hållbara som blivit väldigt populärt att använda i trädgårdar är Corten.

Corten är ett slags stål som med tiden får en rostig yta med både funktionella och estetiska fördelar. Rosten blir som en skyddande hinna som gör att rabattkanten blir extra stark och dessutom gör den att ytan får en vacker färg som varierar med tiden.

Rabattkant

Ofta levereras Corten med sin naturliga stålgrå färg, men efter lite tid i trädgården så kommer den fina rostytan fram som bara blir vackrare med åren. Rabattkanter i Corten kan också få rabattens härliga färger att poppa och den orangebruna kulören passar speciellt bra ihop med gröna blad och växter. 

Rabattkanter i olika storlekar som kan levereras färdiga att montera 

Hos Rostikt hittar man rabattkanter av Corten i olika höjd och längd. Det gör att man enkelt kan hitta en rabattkant som passar just den trädgård man själv har. Rostikt har dessutom vad de kallar Rabattkant Smart i Corten som kommer med förborrade hål, vilket förenklar monteringen.

Det följer också med användbara tillbehör såsom spjut, skarvjärn, bultar och muttrar, allt man behöver för att kunna börja använda sin nya rabattkant. På https://rostikt.se/rabattkant-smart-corten/ hittar man Rostikts smarta rabattkanter av Corten i olika utföranden.

Fler nyheter