Hårfri en längre period

18 oktober 2019 admin

Man måste naturligtvis inte göra sig av med kroppsbehåring. Därför väljer jag att inte använda, det i sammanhanget vanligt förekommande adjektivet ”oönskad” hårväxt. Vissa tycker det här snyggt med en hårig armhåla, andra inte. Låt oss lämna just denna del av diskussionen därhän. 

Hur göra sig hårfri på bästa sätt? 

Låt oss i stället anta att du som valt att läsa vidare gärna vill bli av med hårväxt på kroppen; må vara om det handlar om ansikte, som överläpp eller kinder, eller om ben och bikinilinje. Vi är många som ständigt förlorar kampen mot rakhyveln, och har gjort så i flera år. Och vad menar jag med det? Jo, jag åsyftar alla timmar man ägnat åt sysslan, alla pengar man lagt på skarpa hyvlar och hur det redan dagen efter ändå blossar upp små irriterade hårsäckar. Och ytterligare en dag senare är den första lilla utväxten ett faktum. Ändå ger vi inte upp. Då ska jag tipsa om något revolutionerande! Förvisso inte lika hållbart som till exempel diod- eller IPL laser, men inte heller lika tidsödande eller ens i närheten av lika dyrt. Jag talar om vaxning! Och bättre än ”vanlig” vaxning, som de allra flesta har gamla (ganska obehagliga) minnen av, utan sockervaxning. Sockervaxa kan du göra hemma, men jag rekommenderar trots allt att göra det hos ett proffs på en salong (jag har hållit på och mikrat socker och honung och lime, försökt smeta ut det på tygremsor dragna ur ett gammalt lakan … tro mig – det blir kladdigt!). Sockervaxning är mycket mer skonsamt än vanligt vaxning, och det gör inte alls lika ont (enligt mig själv och de jag har pratat med!). Dessutom växer håret ut mjukt och lent, och med minskad risk för inåt-växande hårstrån. Det finns helt enkelt bara fördelar! Boka en tid på en salong nära dig. 

Fler nyheter