Ingen fluga som bara passerar

08 november 2019 admin

Gryningen står i brand när vi hoppar in i bilen, sätter på oss säkerhetsbältena och rulla iväg mot Lindesjön i Svartedalen norr om Göteborg. 
Det kommer att bli en fantastisk dag, oavsett hur det än må gå med fisket. 
Eller rättare bestämt flugfisket.

Okej, visst är det trevligt att kunna åka hem med en snygg fångst, men på något sätt så spelar det inte någon roll. När man är ute på äventyr tillsammans med de bästa polarna så är det faktiskt mer sällskapet, miljön och atmosfären som är det stora.
Den första gången när man vadar ut i vattnet, och förväntningarna är på topp… ja det är verkligen en magisk stund. 

Och letar man efter flugfiske i Göteborg så är det svårt att slå just redan nämnda Lindesjön. Här finns allt som gör flugfiske till ett rent nöje.

Okej, angående det här med att det inte spelar någon roll om man fångar en firre eller inte – det är ju gôtt att kunna steka på en egenfångad lunch över elden.
Bara njuta en stund av lönen för sin möda, och kunna dela den med de människor som man också delar hela upplevelsen med. Det finns något primalt njutbart i detta scenario. 
Faktiskt känns det lite som en uppror mot allt det bekväma som staden och civilisationen erbjuder oss. Fiske, jakt och vandring är en sista utpost för den som vill leva så som vi människor levde långt innan städerna gjorde oss människor… ja, lite domesticerade. 

Och det bästa av allt är att vi lever i ett land där vi lätt kan få leva detta liv. 
För de flesta av oss så finns fiskevattnen bara en kort tur bort. Ibland kanske det inte ens behövs en bil för att få njuta av vår fantastiska natur.
Det är riktig lyx det. I varje fall i den moderna världen.

Fler nyheter