När flugfiske i Göteborg blir meditation

04 januari 2021 Mikael Barani

Rofyllda stunder är så otroligt viktiga här i livet. Än mer nu än någonsin. Visst, livet har alltid bestått av stressiga perioder, men numera lever vi under det som kallas för ”kronisk stress”. Det är en malande känsla av att det hela tiden är något som bör göras. Något som bör kollas. Någonstans händer det någonting som man borde vara medveten om.

Hitta lugnet i vardagen

Sammantaget innebär detta att vi går omkring med kortisol rusande genom kroppen – vilket leder till inflammationer som kan ta sig uttryck på många olika sätt. Det gäller helt enkelt att skapa strategier för att kunna chilla. Det låter kanske inte sexigt, men så är det.

För långvarig stress är inte bara ohälsosamt för kroppen rent fysiskt, utan även för sinnet. Med tiden börjar vi må allt sämre och kanske till och med drabbas av utmattningssymptom – vi går in i väggen.

Hur just du ska slappna av är såklart upp till dig. För vissa av oss handlar det om att bara koppla av i sängen medan vi blickar ut genom fönstret. För andra är det flugfiske i Göteborg som skapar den där känslan av en inre oas i tillvaron.

Poängen är att det gäller att prova sig fram för att se vad det är som fungerar för en själv. Annars är det lätt hänt att man fastnar i att avslappning bara är en myt – något som munkar gör uppe på höga bergstoppar. Dock behöver det inte vara särskilt mycket hokuspokus över att börja hitta vägen till en med balanserad tillvaro här i livet.

Ett enkelt första steg är att spendera mindre tid vid skärmar. Eller enkelt är det kanske inte, men däremot väldigt grundläggande. För du kommer garanterat att upptäcka hur beroende du har blivit av din telefon när du väl låter bli den under en längre tid.

Fler nyheter