Ny säsong, nya skor

21 oktober 2019 admin

När en ny säsong drar in är det också dags att köpa nya skor – särskilt i åldern då fötterna fortfarande växer. På vår- och sommarhalvåret behövs det oftast lättare, inte så varma skor, medan det på vintern och hösten kan vara bra med skor som både tål kyla och fukt bättre. Sandaler eller gummistövlar, kläder efter väder är det som gäller. Särskilt för barn som tillbringar en stor del av sin tid lekandes utomhus, på upptäcktsfärder och hoppandes i vattenpölar – vad än årstiden har att erbjuda. Barnskor måste vara tåliga, då man i få andra perioder av livet sliter så mycket på sina kläder som man gör de första tio åren av livet.

 

Låt barnet välja själv

Låt dina barn välja sina skor själva, gör det inte åt dem. Kläder och klädstilar är ett mycket effektivt sätt att lära känna sig själv genom och uttrycka sig på. Barn är just i åldern då man gör detta som allra mest och det är då viktigt att låta dem experimentera lite och känna sig fria. Så länge plagget fyller alla funktioner det ska (vattentäthet på hösten eller annan anpassning för säsongen) och sitter rätt på foten så gör det kanske inte så mycket hur det ser ut. Ditt barn blir gladare och säkrare i sig själv om det tillåts att själv välja, så vad gör det egentligen om en säsongs skor kanske är lite fulare än de andra?

 

 

Skor är lätta att hitta

Det är aldrig svårt att hitta ett par skor. Skoaffärer och butiker finns överallt man vänder sig och i de allra flesta fall erbjuder de skor för alla åldrar och storlekar. Dessutom finns det mängder av butiker på nätet, så när tiden på året kommer för att köpa ett par nya skor finns det inget att oroa sig för.

Fler nyheter