Så blir vi en del av flödet igen

19 juli 2020 Mikael Barani

Nu när det äntligen har blivit juli – sommarmånaden med stort ”s” – så är det dags att verkligen njuta av vädret.
Eller vänta nu… det regnar och blåser som om det vore september…

Nåja, det gäller att hitta på saker ändå så att det känns som om att solen skiner inombords. För även om vi inte kan bestämma över vädret så kan vi faktiskt bestämma oss för att ha det trevligt trots moln på himlen. 
Det är bara att se till att man har saker att göra som får en att känna sig glad och upplyft.

För många av oss innebär detta att vi går in på https://jigg.se/ och uppdaterar vår arsenal av jiggar och andra fiskeprylar. Trots allt så måste man se till att uppdatera sig inför högsäsongen. 

Sedan är det bara att bestämma sig för var man ska ut och fiska. Njutningen ligger lika mycket i bara upplevelsen som i att faktiskt fånga fisk. 
Samtidigt är det en speciell känsla att äta det som man nyss själv har sett till att få med sig hem. I dagens bekväma civilisation så är allt uppdukat för oss – så länge vi kan betala för det. Att verkligen praktiskt få kämpa för något ger livet en dimension som vi tycks sakna idag.
Bara att få arbeta med händerna och se hur A leder till B är som en meditation i sig. Oftast arbetar vi inom organisationer idag där saker och ting ter sig abstrakta. Man vet ju vad man håller på med men det kan kännas som att det ändå saknas någon dimension när allt som man åstadkommer magiskt försvinner iväg genom fiberkablar.

Det är där att fiska, och att överhuvudtaget att uppleva naturen, kommer in i bilden. Att göra samma sak som vi människor har gjort i hundratusentals år, det gör att vi kopplar upp oss mot oss själva igen.

Fler nyheter