Söker du stekbord till kolgrillen?
Det är något speciellt att kunna sitta ute och njuta av mat som är lagad på grillen. Hela atmosfären gör sitt till. Dofter som sprider sig runt omkring lockar till knorrande magar. Fisk, hamburgare eller kanske grönsaksspett – alla typer av mat är välkommet.
Utrustningen som används är också viktig för helheten. Det är skönt att veta att hela måltiden som inmundigas är tillagad på en yta som är bra för en. Produkterna är svensktillverkade och finns i två olika utföranden; rostfritt stål och kolstål. När det är dags att ta ett beslut, välj stekbord kolgrill, för din skull!
Olika material till samma ändamål
Det spelar ingen roll om det är smashburgare eller någon annan maträtt som ska stekas eller grillas. Både rostfritt stål och kolstål är en fröjd att laga mat på och gör upplevelsen speciell vilket får maten att smaka extra bra.
Ytan i rostfritt stål kräver inte så mycket underhåll och för en grillare som är lite mer bekväm ses det lätt som det bästa valet. Kolstål har ungefär samma egenskaper som en stekpanna i gjutjärn. Den blir bättre ju längre tiden går och du använder den. Klarar mycket höga temperaturer och tvättas aldrig av med diskmedel. Efter varje användning rekommenderas att ytan smörjs med lite olja för att undvika ytrost.
Det är viktigt att ta hand om stekbordet till en kolgrill på rätt sätt. Varje gång glöden startas upp bränns gammal smuts bort. Detta är det bästa och enklaste sättet att hålla det rent.
– Starta kolgrillen och få en bra glödbädd
– Stekbordet läggs på som det var lämnat sedan förra grillningen
– Se till att stekbordet får vara ordentligt hett, det gör att smutsen förkolnar
– Använd stålskrapa för att ta bort smuts som eventuellt inte lossnar. (OBS! Endast rostfri stålskrapa till rostfri häll)
– Avsluta med att smörja på lite olja
– Klar att användas på nytt!
Fler nyheter
Blockljus: En tidlös dekoration för alla hem
Det är något speciellt att kunna sitta ute och njuta av mat som är lagad på grillen. Hela atmosfären gör sitt till. Dofter som sprider sig runt omkring lockar till knorrande magar. Fisk, hamburgare eller kanske grönsaksspett – alla typer av mat är vä...
Karl Lindgren
07 januari 2025
Dalahästen: en symbolisk berättelse om svenskt hantverk
Det är något speciellt att kunna sitta ute och njuta av mat som är lagad på grillen. Hela atmosfären gör sitt till. Dofter som sprider sig runt omkring lockar till knorrande magar. Fisk, hamburgare eller kanske grönsaksspett – alla typer av mat är vä...
Eva Sjöberg
06 januari 2025
Huggknivar: ett oumbärligt verktyg inom olika industrier
Det är något speciellt att kunna sitta ute och njuta av mat som är lagad på grillen. Hela atmosfären gör sitt till. Dofter som sprider sig runt omkring lockar till knorrande magar. Fisk, hamburgare eller kanske grönsaksspett – alla typer av mat är vä...
Eva Sjöberg
05 januari 2025
Upptäck Sandnes garn: Tradition, kvalitet och modern design för alla stickare
Det är något speciellt att kunna sitta ute och njuta av mat som är lagad på grillen. Hela atmosfären gör sitt till. Dofter som sprider sig runt omkring lockar till knorrande magar. Fisk, hamburgare eller kanske grönsaksspett – alla typer av mat är vä...
Eva Sjöberg
03 januari 2025