Söker du stekbord till kolgrillen?

23 juni 2022 jonas olsson

editorial

Det är något speciellt att kunna sitta ute och njuta av mat som är lagad på grillen. Hela atmosfären gör sitt till. Dofter som sprider sig runt omkring lockar till knorrande magar. Fisk, hamburgare eller kanske grönsaksspett – alla typer av mat är välkommet.

Utrustningen som används är också viktig för helheten. Det är skönt att veta att hela måltiden som inmundigas är tillagad på en yta som är bra för en. Produkterna är svensktillverkade och finns i två olika utföranden; rostfritt stål och kolstål. När det är dags att ta ett beslut, välj stekbord kolgrill, för din skull!

 

Stekbord Kolgrill

 

Olika material till samma ändamål

Det spelar ingen roll om det är smashburgare eller någon annan maträtt som ska stekas eller grillas. Både rostfritt stål och kolstål är en fröjd att laga mat på och gör upplevelsen speciell vilket får maten att smaka extra bra.

Ytan i rostfritt stål kräver inte så mycket underhåll och för en grillare som är lite mer bekväm ses det lätt som det bästa valet. Kolstål har ungefär samma egenskaper som en stekpanna i gjutjärn. Den blir bättre ju längre tiden går och du använder den. Klarar mycket höga temperaturer och tvättas aldrig av med diskmedel. Efter varje användning rekommenderas att ytan smörjs med lite olja för att undvika ytrost.

Det är viktigt att ta hand om stekbordet till en kolgrill på rätt sätt. Varje gång glöden startas upp bränns gammal smuts bort. Detta är det bästa och enklaste sättet att hålla det rent.

– Starta kolgrillen och få en bra glödbädd

– Stekbordet läggs på som det var lämnat sedan förra grillningen

– Se till att stekbordet får vara ordentligt hett, det gör att smutsen förkolnar

– Använd stålskrapa för att ta bort smuts som eventuellt inte lossnar. (OBS! Endast rostfri stålskrapa till rostfri häll)

– Avsluta med att smörja på lite olja

– Klar att användas på nytt!

Fler nyheter