Uttryck dig genom dina kläder

17 april 2020 lily_hansen

För många av oss är klädesplagg inte bara något vi bär för att värma eller skyla oss. Det är också ett uttrycksmedel genom vilket vi kan förmedla vad vi tycker, tänker och känner. Ja, kanske inte i detalj, såvida inte plagget pryds av en text med ett tydligt budskap. Stämningarna som förmedlas genom färger, snitt och former är ofta mer subtila. Tillsammans med hår, smink och övriga accessoarer skapas en helhet som väl låter sig experimenteras med av den kreative. För den som vågar är möjligheterna oändliga.

Glädjen i färg

Vi människor påverkas mer än vad vi kanske tror av färger. Fenomenet kallas färgpsykologi och innebär att olika kulörer skapar en reaktion i oss som i sin tur påverkar våra beteenden och känslor. Exakt hur beror bland annat på tid och plats. I vår kultur förknippas färgstarka kulörer ofta med glädje, medan svala och mörka färger står närmare känslor som stillsamhet, varför den klassiska sorgedräkten är just svart.

  

Klänningar som säger något

Ett klädmärke som vill sprida just glädje med sina kläder är svenska Happi, vars klänningar sprudlar av färger och mönster. Ingen klänning är den andra lik, så för den som vill vara unik är Happi det självklara valet. Sortimentet innehåller klänningar i olika utföranden och speglar de allra senaste trenderna. Välj mellan tunikor, omlottklänningar, klänningar i linne eller sammet, långärmat eller kortärmat. Alternativen är många, men oavsett vad man väljer kan man vara säker på att bli den självklara mittpunkten på festen, lantstället eller i city med sin Happi klänning. Tänk på att se över matchningen med övriga smycken lite extra när du väljer en klänning som i sig tar mycket plats och har en stark personlighet. Vissa klänningar gör sig allra bäst solo, medan andra fungerar fint ihop med ett par kompletterande örhängen eller håraccessoarer. Våga testa dig fram!

Fler nyheter